Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu

Bez autora
Apr 08 2013

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu, organizovano povodom jubilarnog 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma, nastavlja se vrednovanjem jestivih ulja, biljnih masti, margarina, majoneza i konzumnih jaja. Svi prijavljeni uzorci se prvo šalju u akreditovane laboratorije na analize, a po dobijanju rezultata biće organizovano i senzorno ocenjivanje na Novosadskom sajmu. U robnoj grupi "Jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi", do sada je 14 učesnika prijavilo 30 uzoraka. Uzorci su stigli iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najviše je rafinisanog jestivog ulja, ali ima i maslinovog, ulja od bundeve, hladno ceđenih ulja od suncokreta, soje i lana, bundevinog i suncokretovog semena, margarina i majoneza. Noviteti na ocenjivanju će biti pašteta od suncokreta sa začinima, bademovo i bundevino brašno.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmuOcenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu, organizovano povodom jubilarnog 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma, nastavlja se vrednovanjem jestivih ulja, biljnih masti, margarina, majoneza i konzumnih jaja.

Svi prijavljeni uzorci se prvo šalju u akreditovane laboratorije na analize, a po dobijanju rezultata biće organizovano i senzorno ocenjivanje na Novosadskom sajmu.

U robnoj grupi "Jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi", do sada je 14 učesnika prijavilo 30 uzoraka.

Uzorci su stigli iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najviše je rafinisanog jestivog ulja, ali ima i maslinovog, ulja od bundeve, hladno ceđenih ulja od suncokreta, soje i lana, bundevinog i suncokretovog semena, margarina i majoneza. Noviteti na ocenjivanju će biti pašteta od suncokreta sa začinima, bademovo i bundevino brašno.

U robnoj grupi "Konzumna jaja", 4 učesnika iz Srbije i BiH, je prijavilo 16 uzoraka u svim klasama.

Senzorno ocenjivanje na Novosadskom sajmu će biti organizovano oko 20. aprila.

Jubilarni 80. međunarodni poljoprivredni sajam se održava na Novosadskom sajmu od 18. do 24. maja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik